Höstens kurser

Ikväll började vi en ny grundkurs med härlig grupp!
Därmed inledde vår lilla hundägarskola sitt tionde år. Augusti 2009 höll vi vår första grundkurs och nästa år blir det 10-års jubileum. Nästa grundkurs startar preliminärt den 15 oktober.

Sommaruppehåll, ny kurs i Augusti

Vi har haft en intensiv vår med väldigt fina kurser. Vår sista kursavslutning inför vårt lilla sommaruppehåll hade vi två veckor sedan.
En riktigt bra kurs med fina framsteg och motiverade förare.

Under Juli vilar vi upp oss och sätter igång med en ny Grundkurs den 20 augusti, vi har redan många anmälda så vänta inte för länge.

Glad sommar!

majkurs

IMG_2800

Vårens kurser är igång

Även om våren vädermässigt tvekar så är vår kursverksamhet igång igen.
Sedan två veckor tillbaka kör vi en grundkurs och planerar nu nästa.

Nästa grundkurs kommer att starta den 14 maj.
Vi har redan börjat ta emot anmälningar så vänta inte för länge om ni vill vara säkra på att komma med innan hösten.

Drop-In träning

Den 22 januari klockan 18.00 kommer vi att ha en drop-in träning för ekipage som tidigare gått kurs hos oss. Vi kör ca en timme utan teori och lägger svårigheten på en nivå enligt ekipagen som kommer.

Föranmälan på info@berraskurser.se så vi vet hur många vi blir och att vi kan kontakta er om vädret blir för dåligt för att kunna ha träningen.

God Jul och Gott nytt år

bitmap

Senna, jakt & jaktprov

Ni har på denna sidan kunnat följa vår jaktlabbe Sennas uppväxt hos oss.
Hon har nu blivit drygt 1,5 år, gjort sina första jakter och jaktprov.

IMG_8648

Tidiga Senna filmer
Valpträning 8 veckor
Första apporterna 8 veckor 
Koppelträning 12 veckor 
Första uppvisningen 13 veckor 
Senna 16 veckor 
Linjetag 19 veckor 
Stoppsignal 6 månader 
Dirigering 9 månader
Träning med 2 hundar, Senna 9 månader

Vi har dessvärre varit dåliga på att filma på sistone men mycket har hänt.
Hon har varit med på 5-6 jakter och skött sig fint för sin ålder och ringa erfarenhet.
Jaktprovsdebuten gjordes ett par veckor sedan men räckte dessvärre bara till ett andra pris.
Husse får ta det på sig då provet gick mestadels råkor vilket hon inte introducerats till och inte var helt spontan vid upptag.

Bättre gick det däremot förra helgen då hon genomförde provet på ett bra sätt och fick med sig ett första pris hem.
Nu fokuserar vi på resten av säsongens jakter och ser framemot vårens prov.

När det gäller kursverksamheten har vi bestämt oss för att ställa in vår oktoberkurs, anledningen är vår pågående renovering och hög arbetsbelastning. Däremot kommer vi hålla någon drop-in träning för våra tidigare kursare.

Ny grundkurs blir i mars 2018.

Vårens sista Grundkurs

Den 8 maj startar vårens sista grundkurs.
Passa på och var med på det som brukar bli årets vädermässigt trevligaste grundkurs omgång.
Nästa tillfälle efter denna kurs blir först i mitten på augusti.

270514 - Y-Photo - 11193 - 22

 

Vårens kurser

Vårens första grundkurs är nu inplanerad med start måndagen den 13 mars. Preliminär start för påbyggnads/fortsättningskurs 9 maj.

Mail med datumen kommer att skickas ut till de som redan anmält sig.

God Jul & Gott Nytt År

Önskar vi er alla!

Tack för ett strålande 2016 och välkomna åter.

bitmap

Senna 9 månader

Det har gått alldeles för lång tid sedan vi delade ett nytt klipp med Senna. Ett späckat schema och mörka kvällar har gjort det allt svårare. På en av få jaktfria lördagar under denna tid passade vi på. Mycket har hänt på dessa 3 månader sedan förra filmningen, grundträningen har fortsatt med egen träning men även en grundkurs hos Jeppe Stridh. Trots att vi själva håller kurser och har gått hos Jeppe med otaliga hundar så är det fortfarande väldigt nyttigt. Apporteringsträningen har fortsatt bra, grunderna i dirigeringsarbetet börjar sitta, söket ser lovande ut och markeringsförmågan utvecklas. Senna har alltid gett ett moget och fokuserat intryck vid apportträning, aldrig hetsat upp sig eller låst sig. Det har gjort att vi hela tiden kunnat komma vidare och känner att vi ligger bra till för hennes ålder även om vi skyndar långsamt.

img_2070

Tittar vi på vad som har hänt med grundträningen sen sist så är egentligen träningen snarlik mot vad och hur vi arbetade ett par månader sedan. Största skillnaden är ändringar i miljön, så fort vi känner en valp/unghund ligger väl i hand ökar vi retningarna runt omkring, enklast och inledningsvis med att börja träna tillsammans med andra hundar och förare för att sedan även träna med flera hundar samtidigt själv. I det regniga klippet nedan ser vi Senna träna samtidigt som vår 3 åriga tik Lexie. Lexie som förövrigt kommer att vara till salu efter denna jaktsäsongen.

Apporteringen börjar däremot utvecklas allt mer, det är en rolig tid när polletterna från träning av enstakta moment som greppande, avlämning, signaler, stadga etc kan börja slås ihop till större övningar. I förra klippet visade jag hur jag arbetar vidare med stopp efter att ha lärt in signalen vid sittande och brytande av lek. Nu tar vi det med oss tillsammans med de enklare dirigeringsövningarna vi har gjort och blandar de olika singlarna för att inte skapa någon förväntan hos hunden. Just denna förväntan ser vi vid ett tillfälle när Senna utgår från att jag ska säga ”UT” ännu en gång trots att jag försöker skicka till höger. I detta läget ser man hur viktigt det är att ha befäst sitt stopp innan man går vidare eftersom hon sitter så nära apporten och det lätt hade kunnat bli ett misslyckade. Tittar jag själv på vårt arbete kan jag tycka att hon är något långsam i sitt stopp och detta tar jag med mig till nästa träning så att det långsamma inte plötsligt blir ett obefintligt stopp.