Kurser

Vi utbildar hundägare och inte deras hundar. Det innebär att målet med våra kurser är att ge husse och matte de verktyg som behövs för att skapa en bra relation till sin hund. En bra relation till sin hund har man när man i alla lägen kan motivera och få kontakt med sin hund, likväl som att man i alla lägen kan få hunden att bromsa och sluta med en oönskad handling oavsett störning.

Vad man än gör med sin hund blir allt enklare om man står på en stabil grund. Därför bör alla ha en bra grund att förlita sig på vare sig det ska bli en arbetande hund eller ”bara” en sällskapshund. Därför är hundras eller användningsområdet mindre viktigt.

NYTT – Individuell kurs

Startar löpande under hela året
Vi har under de senaste åren inte kunnat bemöta efterfrågan utan dessvärre fått tacka nej till många som velat gå kurs eftersom vi har haft för få kurser och för långt mellan dem. Dessutom har vi under åren i regel sagt nej till privatlektioner.

Med denna bakgrund kommer vi erbjuda ett nytt individuellt kursupplägg för att i första hand hjälpa hundägare med unghundar att börja rätt oavsett om vi har kurser igång eller inte.

Upplägget består av tre individuella lektioner på ungefär en halvtimme med förberedande teori inför varje lektion i ett paket. Inför varje lektion skickas det ut en text med tillhörande videoklipp för förarna att förbereda sig med inför den praktiska delen av lektionen. Detta ger förarna en möjlighet att i lugn och ro innan varje lektion läsa sig in på hur vi arbetar, varför vi gör på ett visst sätt och vad som ska jobbas på under kommande lektion.

Läs mer om upplägget här

Teori inför kurstillfälle 1
Teori inför kurstillfälle 2
Teori inför kurstillfälle 3

Grundkurs

Ny Grundkurs börjar preliminärt den 19 augusti 2024
Vår grundkurs lämpar sig för hundar i alla åldrar, från valpar (ca 16v) till vuxna hundar. Kursen är på sex tillfällen där vi arbetar en timme praktiskt och en timme teoretiskt. Kursen är väldigt individuell och passar alla hundägare och raser. Nivån läggs alltid efter er hunds mentalitet och er egen kompetens. Målet med kursen är att kunna ha sin hund lös bland andra ekipage och klara av de störningar som kan uppstå i vardagen.

Påbyggnadskurs

Nästa omgång till hösten 2024
Kursen tar vid där grundkursen slutade och fortsätter i ett högre tempo och med större störningar. Påbyggnadskursen är på tre tillfällen med en timmes teori och en timmes praktiskt arbete varje gång.

Fortsättningskurs

Under tre kurstillfällen jobbar vi med stora störningar och nästan uteslutande lösa hundar.
Vi varvar övningar med att släppa ihop hundarna för att kunna bryta och kalla in under full lek.

Utbildning på annan ort

Vid önskemål kan vi arrangera utbildningar på andra orter. Både hundklubbar och grupper hopsatta av privatpersoner är välkomna att höra av sig för mer information.

Träning och huserande av hund

Under vissa omständigheter tar vi in hundar för träning och husering. Viktigt att förstå är att ingen kan förbättra en relation mellan en hund och förare om inte föraren själv gör framsteg. Men i bästa fall kan träning av hunden ge en flygande start. Hundar som är i träning och inte borde lämnas bort på pensionat utan att få kontinuerlig träning kan vi hjälpa er med under tiden ni är bortresta.

Kursanmälan skickas till info@berraskurser.se med

  • Kontaktuppgifter
  • Hundens ras
  • Hundens ålder

Kurserna startar löpande under året så efter anmälan tar vi kontakt med er och föreslår startdatum även om inget är utsatt på denna sida.

Har ni några funderingar kring vårt kursutbud är ni välkomna att höra av er.