Kurser

Vi utbildar hundägare och inte deras hundar. Det innebär att målet med våra kurser är att ge husse och matte de verktyg som behövs för att skapa en bra relation till sin hund. En bra relation till sin hund har man när man i alla lägen kan motivera och få kontakt med sin hund, likväl som att man i alla lägen kan få hunden att bromsa och sluta med en oönskad handling oavsett störning.

Vad man än gör med sin hund blir allt enklare om man står på en stabil grund. Därför bör alla ha en bra grund att förlita sig på vare sig det ska bli en arbetande hund eller ”bara” en sällskapshund. Därför är hundras eller användningsområdet mindre viktigt.

Grundkurs

Preliminär Start för nästa grundkurs Augusti 2021
Vår grundkurs lämpar sig för hundar i alla åldrar, från valpar (ca 16v) till vuxna hundar. Kursen är på sex tillfällen där vi arbetar en timme praktiskt och en timme teoretiskt. Kursen är väldigt individuell och passar alla hundägare och raser. Nivån läggs alltid efter er hunds mentalitet och er egen kompetens. Målet med kursen är att kunna ha sin hund lös bland andra ekipage och klara av de störningar som kan uppstå i vardagen.

Påbyggnadskurs

Start för nästa påbyggnadskurs 3 maj 2021.
Kursen tar vid där grundkursen slutade och fortsätter i ett högre tempo och med större störningar. Påbyggnadskursen är på tre tillfällen med en timmes teori och en timmes praktiskt arbete varje gång.

Fortsättningskurs

Under tre kurstillfällen jobbar vi med stora störningar och nästan uteslutande lösa hundar.
Vi varvar övningar med att släppa ihop hundarna för att kunna bryta och kalla in under full lek.

Utbildning på annan ort

Vid önskemål kan vi arrangera utbildningar på andra orter. Både hundklubbar och grupper hopsatta av privatpersoner är välkomna att höra av sig för mer information.

Träning och huserande av hund

Under vissa omständigheter tar vi in hundar för träning och husering. Viktigt att förstå är att ingen kan förbättra en relation mellan en hund och förare om inte föraren själv gör framsteg. Men i bästa fall kan träning av hunden ge en flygande start. Hundar som är i träning och inte borde lämnas bort på pensionat utan att få kontinuerlig träning kan vi hjälpa er med under tiden ni är bortresta.

Kursanmälan skickas till info@berraskurser.se med

  • Kontaktuppgifter
  • Hundens ras
  • Hundens ålder

Kurserna startar löpande under året så efter anmälan tar vi kontakt med er och föreslår startdatum även om inget är utsatt på denna sida.

Har ni några funderingar kring vårt kursutbud är ni välkomna att höra av er.