Jakt och jaktprov

Hösten är här och där med också jakten och jaktproven. En intensiv tid men också belöningen och målet med all vår hundträning. Vi är igång med våra egna andjakter, klövviltsjakter och hjälper till på några utvalda större jakter även om vi minskat på antalet för att hinna med våra egna jakter. De flesta vovvarna är igång och njuter av livet mer än vanligt.

3-hundar

Lina har även varit flitig med sina hundar och startat sina tre på prov. Isa (cocker) har klarat sitt vattenprov även om det satt lite hårt inne. Aya (svart labbe) klarade Jaktretrieverklubbens WT i öppen klass en tid sedan och nu senast tog Tyra (gul labbe) ett första pris i NKL med fin kritik.

img_6743

För egen del hoppas jag mycket på Senna till nästa år, vid 8 månaders ålder visar hon mycket som ser väldigt lovande ut. Vi får frågor om fortsättning på hennes filmer och lovar att det kommer nytt material snart.

Årets sista kurs har startat och även om det är kul känns det skönt att vi närmar oss vårt årliga uppehåll. Enda smolket i bägaren är de reserver som vi inte kunnat göra plats för under hösten, känns alltid trist men tid är dessvärre en bristvara hos oss som hos många andra. Nästa grundkurs kommer att start i mars 2017, anmälningar har redan börjat komma in så vänta inte för länge om ni vill vara säkra på en plats.