Semestertider och Senna 6 månader

Tiden innan semestern brukar kunna vara intensiv men så här långt har även vår semester varit det. Vi håller på med en stor renovering och samtidigt försöker hinna med hundträning och annat härligt som hör sommaren till. Det har gjort att vi varit dåliga på att filma Senna på sistone även om vi tränar vidare.

I förra klippen visade jag lite hur jag arbetar med pipan först när mina muntliga kommandon är inlärda. Detta har jag fortsatt med och använder pipan allt mer även om jag alltid kommer fortsätta med muntliga kommandon när jag har henne nära mig.

Detta klipp är inte särskilt bra filmat då jag själv har gjort det under en promenad på vårt fält, men visar på hur den inlärda stoppsignalen kan göras allt svårare och hur vi kan göra det till något positivt trots att det är ett väldigt kravfyllt kommando. I detta fallet blåsa stopp under ett ”valpryck” och slänga en markering efter stoppet.

I övrigt för Sennas del nu vid 6 månaders ålder så tränar vi på de flesta momenten som är visade tidigare fast samtidigt med andra hundar och förare. Vi har även börjar göra lite svårare apporteringsmoment även om det fortfarande bara är grunder.

IMG_6372