Om oss

Sedan starten 2009 har Berra och Lina genom Berras Hundägarskola hjälpt och utbildat hundägare till att bli bättre hundförare.

Berra blev 2009 utexaminerad som instruktör av Jeppe Stridh efter en drygt två års lång utbildning på Stridhs Hundägarskola. Läs mer om Jeppe och instruktörsutbildningen på nya.jeppe.org. Berras egna hundintresse kretsar främst kring jakthundar och han spenderar större delen av vinterhalvåret som hundförare på olika jakter. Med spaniel, labrador och tysk jaktterrier blir det allt från att apportera på stora fågeljakter, jaga över spaniel till gryt och klövviltsjakt.  Även om den praktiska jakten ligger närmast om hjärtat har intresset för jaktprov ökat successivt och höjdpunkten så här långt blev 2021 med en andraplats på SM med cocker Smedmästarens Isa.

Lina hjälper till under kurserna och ger vid behov enskilt stöd åt kursdeltagarna. Detta för att ingen ska känna att tempot är för högt utan att man alltid kan få personlig och enskild träning under kursens gång. Lina är en otroligt duktig hundförare och erfaren instruktör som med åren även smittats av Berras jaktintresse. Efter några år som hundförare på olika jakter och ett antal starter på jaktprov med både spaniel och labradorer togs Jägarexamen 2012. Lina har en fantastik hand med djur och är även en framgångsrik hoppryttare med bland annat placeringar upp till nationell 1.40, Skånsk juniormästare, kvalificerat och ridit unghästar på både Breeders och unghästchampionatet på Falsterbo Horse Show.

Vår hundflock ändras med jämna mellanrum eftersom vi då tillfälle ges säljer tränade hundar, för tillfället består flocken av en jaktspringerspaniel, en jaktcockerspaniel, tre jaktlabradorer och en tysk jaktterrier. Tidigare har vi även bland annat haft Jack Russell Terrier och Wachtel i flocken.

Instruktörselever, träffar vi på rätt talanger utbildar vi även instruktörer. Vår instruktörsutbildning kan inte sökas utan det är först när vi har sett någon av våra kursare föra hund med väldigt god hand och inneha de personliga egenskaper som krävs för att bli en bra instruktör kan det bli att vi erbjuder en plats. Utbildningen innebär att under minst två år hjälpa till under våra kurser och arbeta med många unika ekipage. Två duktiga tjejer har fått chansen så här långt, Johanna Tapper som utexaminerades i slutet på 2012 och Jenny Lilja som är nu i slutskedet av sin utbildning.

Berras Hundägarskola drivs av Bartek ”Berra” Brejski och Lina Ivarsson.
Företaget innehar F-skattesedel.