Senna på Göteborgs Game Fair

I helgen har vi haft nöjet att få följa med Stridhs Hundägarskola till vackra Tjolöholm och Göteborgs Game Fair.

IMG_5740

IMG_5737

IMG_5738

Under mässan höll Jeppe & Sally kurs för en grupp som fick sammanlagt fyra träningstillfällen över två dagar framför publik. Som en del i uppvisningen var vi ett par stycken som var med familjen Stridh för att visa hur man arbetar enligt deras filosofi.

Senna som nu blivit drygt 13 veckor gjorde sina första uppvisningar och med bravur om vi får säga det själva. Filmklippet nedan är från första uppvisningen som vi var med på och för varje uppvisning blev hon säkrare i denna stökiga miljö med bland annat högtalare, skott, publik, etc och vi kunde öka svårighetsgraden ytterligare.

I förra filmklippet tränade vi på att gå fot i koppel och stanna kvar. Till varje klipp skriver jag om vikten av att föra hunden i ett slakt koppel och det är under mässan som vi ser resultatet av detta arbete. Om vi lägger vikt och fokus på att föra hunden med hjälp av motivation och krav istället för att släpa runt den blir steget till att ta av kopplet betydligt mindre. Jag kastar även en apport till Senna, den här gången skickar jag henne samtidigt som jag kastar den för att öka intresset och farten. När hon kommer in med den lockar jag upp henne i knät för att hon ska sträcka dummien mot mig och känna att hon inte blir av med den bara för att hon kommit tillbaka. Jag går även ett steg längre och tar inte den utan går först en runda med henne så hon ska lära sig att jag tycker det är positivt att hon håller kvar och först efter det tar jag upp henne i knät igen för att få en bra avlämning.

Lina hade Isa med sig och gjorde givetvis lite mer avancerade övningar då Isa nu hunnit bli 10 månader. I klippet ser vi henne apportera tillsammans med Tokkie och hans vorsteh och Sally och hennes springer. Alltid kul att se så unga hundar ligga så väl i hand och utföra sitt arbete med så stor glädje.

Vi har haft väldigt trevlig helg bland härliga människor och många spännande samtal kring hundar, träning och avel. Nästa vecka är det full fart igen med ny kursstart på måndagkväll, gång fem på grundkursen på tisdagkväll och privatträning på torsdagkväll.